Ce mai fac voluntarii nostri?…s-au implicat la EXPO -VOLUNTAR

Comunicat de presa:

Organizatiile neguvernamentale din Iasi au dus mai departe poVestea voluntariatului in cadrul EXPOVOLUNTAR

 

27 mai 2012, Iaşi – Cea de-a XI-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului s-a incheiat astazi cu  Expovoluntar – cel mai mare targ al ofertelor de voluntariat din Iasi. Evenimentul a avut loc pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, pe tot parcursul zilei, fiind organizat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi.

In cadrul evenimentului, cele 15 organizatii non-guvernamentale iesene si institutiile partenere au avut posibilitatea de a prezenta trecatorilor activitatile pe care le-au derulat pana in prezent, proiectele pe care le au in desfasurare, dar si cum se pot implica si ei in activitati de voluntariat. Peste 1000 de persoane au vizitat astazi Targul ofertelor de voluntariat.

Asa cum ne-am obișnuit deja din editiile trecute, Expovoluntar – Targul ofertelor de voluntariat a gazduit si anul acesta o serie de activitati menite sa creeze o atmosfera dinamica, dar mai ales sa-i convingă pe ieseni de importanța implicarii in activitati de voluntariat: jocuri pentru copiiconcursuri, expozitii cu vanzare a unor obiecte hand-made realizate de beneficiarii si voluntarii organizatiilor. De asemenea,  Asociatia Romana Anti-SIDA a organizat Biblioteca Vie a ONG-urilor iesene unde cei curiosi au aflat de la „cartile vii” pe care le-au „citit”, voluntari in diversele organizatii, povestea lor de voluntariat. Biblioteca Județeana„Gh. Asachi” Iasi a premiat cele mai bune desene, fotografii și colaje în cadrul concursului „Cel mai bun ecologist iesean”, punand la dispoziția tuturor si o carte a comunitatii, unde trecatorii au fost invitati sa-si scrie gandurile despre voluntariat iar Asociatia Civitan a dat startul distractiei prin activitati si concursuri sportive dedicate copiilor cu dizabilitati din centrele de plasament din Iasi.

Saptamana Natională a Voluntariatului este initiata la nivel national de Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat, in colaborare cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat. La Iasi, evenimentul este coordonat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany.

Evenimentul a reunit in efortul comun de a arata importanta voluntariatului pentru intreaga comunitate ieseana 35 de parteneri din randul organizatiilor non-guvernamentale, institutiilor publice şi institutiilor de presa: Asociatia Civitan IasiOrganizaţia Salvati Copiii IasiAsociatia Crestin Umanitara „Slujirea Vietii” IasiCentrul Diecezan Caritas IasiSocietatea Romana de Cruce Rosie – filiala IasiAsociatia Adsis TineriAsociatia “Misiunea Crestina Armata Salvarii din Romania” corpul IasiAsociatia Romana Anti-Sida IasiAsociatia EuropanetAsociatia Centrul de Initiativa Civica „Alexandru cel Bun”, Asociatia pentru Dezvoltarea Programelor  Sociale, Organizatia World Vision Romania, AIESEC Iasi. De asemenea, institutiile publice: Primaria Municipiului Iasi – partener principal,  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” IasiCentrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament – CIPO,  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului IasiBiblioteca Judeteana “Gheorghe Asachi” IasiCentrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Anti-drog IasiCaminul de Batrani „Sf. Parascheva”, Casa de Cultura “Mihai Ursachi” s-au implicat activ in organizarea evenimentului. Partenerii media au fost alaturi de noi si in aceasta editie: TVR IasiStiriong.roZile si NoptiZiarul de IasiIasifun.roCronica de Iasi360 UAICBelvaCurierul de IasiOra de IasiIasi4uInoras.roRadio Iasi.

Fundatia Bethany multumeste tuturor partenerilor pentru implicarea activa in acest eveniment deosebit de important pentru promovarea voluntariatului in orasul Iasi.

Noi avem o echipa activa si implicata care a participat in promovarea Salvati Copiii la Expovoluntar pe 27 Mai 2012, actiune organizata in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2012. Au fost promovate serviciile/programele/voluntariatul, in randul comunitatii. Multumim voluntarelor noastre, Alla, Diana si Anca, si Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, care, in fiecare an coordoneaza si organizeaza acest frumos eveniment.

Cu siguranţă te întrebi ce înseamnă să fi voluntar la Salvaţi Copiii Iaşi..însă nu pe noi trebuie să ne întrebi, ci pe minunaţii noştri voluntari. O parere, o modalitate de exprimare va oferă Darie – voluntar la noi si care se exprimă aşa:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s