Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume şi care, începând cu anul 2001, este coordonat în România de organizaţia Salvaţi Copiii.

 

În fiecare an, Campania Globală pentru Educaţie a atras atenţia asupra unor subiecte de maxim interes pentru realizarea Obiectivelor Educaţiei pentru Toţi până în anul 2015. Sub unele aspecte, progresele realizate au fost impresionante, dar există încă o mare nevoie de a continua eforturile în acest sens, acum mai mult decât oricând, astfel încât liderii noştri să recunoască Educaţia pentru Toţi ca prioritate. Cu doar trei ani până la termenul limită – 2015, sarcina noastră este de maximă importanţă.

Tema pentru anul 2012 este „Educaţie şi îngrijire pentru copilăria timpurie”. În contextul Campaniei Globale pentru Educaţie, copilăria timpurie acoperă intervalul de vârstă de la 0 la 8 ani.
Deşi constituie fundamentul tuturor intervenţiilor educaţionale ulterioare, educaţiei timpurii nu îi este recunoscută pe deplin importanţa, ceea ce aduce în prim plan nevoia urgentă de a promova o agendă pozitivă în vederea asigurării drepturilor aferente copilăriei timpurii, astfel încât copii să fie recunoscuţi ca titulari de drepturi încă de la început, ceea ce să le permită o copilărie împlinită şi demnă şi un start pozitiv în viaţă. Pentru aceasta, sunt necesare eforturi concertate din partea factorilor publici şi nu numai, ceea ce înseamnă că, în acest an, prin activităţile Campaniei va trebui să ne adresăm mai multor categorii de public decât până acum.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s