Prin 2% salvam o viata, fiecare dintre noi

Standard

In Romania, mor de doua ori mai multi copii in primele luni de viata, fata de media europeana. Una dintre cauzele majore ale deceselor infantile este nasterea prematura. Pentru ca vin pe lume prea devreme, prematurii sunt mici si fragili, chiar si un fir de praf le poate fi fatal.

Intocmai de aceea, Salvati Copiii va dedica si in acest an campania de colectare a 2% din impozitul pe venit maternitatilor, sectiilor de nou nascuti din Romania si suportului parental, astfel incat toti nou-nascutii sa se bucure de viata.

1900 de copii cu vârsta mai mică de un an mor anual în România

Deşi rata mortalităţii înfantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990 – 2010, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8471 în 1990, 2250 în 2009 şi, respectiv, 1850 în 2011, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară un copil mai mic de un an moare la ficare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature.

afis 2% iasi
Rata mortalitatii infantile în judetul Iasi este de 9.8% – cea mai mare natalitate din tara (ca numar de nasteri). Conform informatiilor primite la maternitatea din Iasi, in 2010 au fost 6523 de nasteri, din care 905 prematuri, o mortalitate de 0.50%, in 2011 s-au înregistrat 5593 de nașteri, din care 767 prematuri, o mortalitate 0.39%.

Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţă reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice.O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de noi-născuţi.

Fiţi susţinătorul nostru în programul de reducere a mortalităţii infantile şi alegeţi să direcţionaţi 2% din impozitul pe venit datorat statului către Salvaţi Copiii Iaşi.

Detalii despre cum poti redirectiona 2% catre Salvati Copiii Iasi la adresa http://www.oscis.ro/ro/2-2/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s