1900 de copii cu vârsta mai mică de un an mor anual în România

Standard

Iaşi,  9  noiembrie 2012 – Organizaţia Salvaţi Copiii lansează la Iaşi, campania „Bun venit pe lume!” prin care îşi propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare a maternităţilor din 15 oraşe.

Image

Pornind de la datele statistice conform cărora în România mor anual, în medie, 1900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizaţia Salvaţi Copiii va amplasa în perioada 9 – 11 noiembrie 2012 în Palas Mall din Iaşi – 300 de body-uri de copii, fiecare dintre acestea simbolizând un copil care nu a mai apucat să-l folosească.

 

Începând cu 9 noiembrie, ora 12:00,  în fiecare dintre cele trei zile de campanie, se pot face donaţii. Pentru fiecare 50 de lei donaţi, un body va ajunge la copiii din maternităţi. În locaţie vor exista şi două ateliere susţinute de voluntarii Salvaţi Copiii Iaşi – unul de personalizare a body-urilor donate şi unul creativ pentru copii. Astfel, toţi cei care vor participa la acţiune, vor avea ocazia să lase un mesaj personalizat pe body.

Bun venit pe lume!” este o campanie emoţionantă, care te face să te gândeşti că moartea unui bebeluş nu este o statistică. Ne dorim foarte mult ca, prin mecanismul creativ al campaniei, să atragem atenţia societăţii din România asupra acestor tragedii şi să demonstrăm că donaţiile pot avea un rezultat direct, dar şi un efect pe termen lung, în numărul de vieţi de copii salvate. Îi încurajăm pe toţi românii să contribuie cu donaţii prin sms, pe site-ul nostru sau direct la locaţiile în care sunt expuse body-urile pentru că, într-adevăr, prin incubatoarele cumpărate, sporim şansa la viaţă a copiilor noştri”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

 

Contribuţii în bani se mai pot face trimiţând sms la numărul 8864 sau pe site-ul http://www.salvaţicopiii.ro/bunvenitpelume până la încheierea campaniei, în 31 decembrie.

Fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 15 maternităţi din următoarele oraşe: Piteşti, Constanţa, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, Suceava, Piatra Neamţ, Vaslui, Hunedoara, Reşiţa şi Braşov.

Campania, dezvoltată împreună cu McCann Erickson, în parteneriat cu Anchor Grup şi Primăria Bucureşti, are susţinerea Amaliei Năstase ca Ambasador al programului “Fiecare Copil Contează” şi a lui Andi Moisescu.

La nivelul judeţului Iaşi  doamna prof.dr. Maria Stamatin este Ambasador al campaniei Bun venit pe lume!”

Vă așteptăm!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s