Sprijinirea filantropiei prin obținerea facilităților fiscale pentru donatori

Standard

Organizaţia Salvaţi Copiii Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, United Way România şi Coaliţia pentru Sprijinirea Filantropiei invită joi, 26 iulie 2012, organizatiile nonguvernamentale din Iasi si Vaslui si reprezentantii media, la lansarea proiectului ”Sprijinirea filantropiei prin obținerea facilităților fiscale pentru donatori”. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 11:00-12:30, la Centrul de Informare Turistică Iaşi situat în Piaţa Unirii nr.12.

În cadrul proiectului ”Sprijinirea filantropiei prin obținerea facilităților fiscale pentru donatori” United Way și partenerii săi din Coaliția pentru Sprijinirea Filantropiei IndividualeFundația Soros, Centrul de Politici pentru Participare Publică, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Asociația pentru Relații Comunitare – au analizat funcționalitatea mecanismelor existente și au elaborat o propunere de politică publică pentru încurajarea spiritului filantropic în România. Iniţiată de United Way România cu finanţare CEE Trust şi derulată în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi Fundaţia Soros, membrii Coaliţiei pentru Sprijinirea Filantropiei, această iniţiativă publică susţine completarea cadrului legal actual care prevede direcţionarea a 2% din impozitul datorat şi deducerea a 5% din baza impozabilă a veniturilor obţinute din activităţi independente pentru persoanele fizice şi deducerea sponsorizărilor în limita a 0,3% din cifra de afaceri pentru persoanele juridice.

 

La nivelul Regiunii de Nord Est, Organizaţia Salvaţi Copiii Iaşi şi Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany vor organiza întâlniri consultative cu organizaţiile neguvernamentale, parlamentari şi consilierii acestora de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani, Vaslui şi Bacău.

Evenimentul de lansare a proiectului va consta într-o conferinţă de presă urmată de o întâlnire de consultare cu organizaţiile neguvernamentale interesate de susţinerea acestui demers legislativ în vederea identificării de soluţii viabile favorabile dezvoltării filantropiei la nivel naţional.

În vederea eficientizării procesului de consultare, accesaţi şi site-ul proiectului, www.generozitate.ro si studiaţi propunerea de politică publică .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s